Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Facultatea de Drept a USM pune bazele unei colaborări cu Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești
Facultatea de Drept a USM pune bazele unei colaborări cu Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești
04.06.2021                   imprimare

În data de 1 iunie 2021 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a participat în cadrul unei ședințe de lucru cu reprezentanții Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești. În cadrul ședinței a participat  directorul,  dl Petru Virlan și mai mulți colaboratori ai Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, decanul Facultății de Drept, dl Serghei Brînza, doctor habilitat în drept, profesor universitar, prodecanii Stela Botnaru doctor în drept, conferențiar universitar, Veronica Mocanu, doctor în drept, conferențiar universitar și Cristina Popovici, magistru în drept, lector universitar. În rezultatul ședinței, a fost semnat acordul de colaborare dintre cele două entități.

Acordul de cooperare semnat, este orientat spre a stabili parteneriat durabil între părți. Acțiunile de colaborare urmează să se concentreze în special pe implicarea studenților și masteranzilor Facultății de Drept în activitățile practice ale Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești manifestate sub forma stagiilor de practică dar și acțiuni de voluntariat, colaborarea în vederea asigurării Agenției cu cadre calificate,  îmbunătățirii cadrului de reglementare aplicabil domeniului, dar și colaborare în vederea acordării asistenței reciproce în contextul soluționării dilemelor de ordin juridic.

La fel, părțile au agreat și perspectiva organizării în comun a unor evenimente publice orientate pe subiectul reglementărilor juridice din domeniul organizării activității instanțelor de judecată. Astfel, părțile își propun să organizeze lecții publice orientate pe familiarizarea studenților cu activitatea Agenției, mese rotunde cu implicarea specialiștilor din domeniu, practicieni și teoreticieni, orientate pe dezvoltarea contribuțiilor la rezolvarea problemelor stringente momentului, dar și conferințe științifice menite să mediatizeze rezultatele cercetărilor elaborate.

Reprezentanții ambelor instituții și-au exprimat încrederea că prin eforturi comune pot obține rezultate reciproc avantajoase pentru ambele părți. 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2021 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.