Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Rezultatele preselecției pentru echipa ce va reprezenta Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova la cel mai mare concurs de procese simulate de Drept Internațional Public „Philip C. Jessup” (ediția 2020)
Rezultatele preselecției pentru echipa ce va reprezenta Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova la cel mai mare concurs de procese simulate de Drept Internațional Public „Philip C. Jessup” (ediția 2020)
14.11.2019                   imprimare

          La 13 noiembrie 2019 în cadrul Facultății de Drept a avut loc cea de-a două etapă a concursului în vederea selectării membrilor echipei Universității de Stat din Moldova pentru participarea la concursul național Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition. Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților în Drept, USM.

          Jurizarea a fost asigurată de membrii Departamentului Drept Internațional și European : Olga Dorul, Natalia Zamfir, Valentin Roșca. La preselecție au asistat reprezentanții Ambasadei SUA în Moldova : Kevin Lanigan, Consilier superior justiție Secția justiție penală si aplicarea legii, Andrew Horn, Ofiter Programme Biroul Internațional de programme de asistenta in justiție penală Departamentul de stat al SUA, Radu Foltea, consilier juridic.

          În rezultatul celor două probe ale competiției universitare au fost desemnate câștigătoare : Nadejda Hîncu, Vlada Pulbere, Irina Florea, Alexandra Zavtur, Nadejda Constantinova.

          Echipa Facultății de Drept a Universității din Moldova urmează să concureze în cadrul rundei naționale cu echipele altor instituții de învățământ din țară. Câștigătorii rundei naționale vor prezenta țara noastră la           Concursul Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition organizat anual în Washington D.C.

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.